Skolledaren nummer 7 – snart i din brevlåda

I dag börjar nr 7-2023 av Skolledaren delas ut till medlemmarna. Omslagsbild: Filippa Ljung

Ett fullmatat nummer av tidningen Skolledaren är på väg till alla prenumeranter från och med i dag. Temat fylls av en djupdykning bland skolplattformarna, i reportaget hälsar vi på i Rinnebäcksskolan i Kävlinge. Dessutom forskning, boktips, gästkrönika, medlemsintervjun och mycket mer. Vi önskar er alla inspirerande och lärorik läsning!

Ett nytt nummer av din medlemstidning Skolledaren är på väg att delas ut i brevlådorna. I temat i nummer 7-2023 lyfter vi skolplattformarna, vars syfte var att underlätta och avlasta men som tvärtom skapade en större arbetsbörda för skolledare. Skolministern kommenterar direkt till Skolledaren och medger att hon drar lärdom av tidigare misslyckanden. I Kramfors kommun har man hittat en it-lösning som fungerar för dem. Om det och annat berättar vi under vinjetten Tema. 

Vi har dessutom varit Rinnebäcksskolan i Kävlinge där undervisningen sedan länge är både digital och analog i en självklar kombination. Omslaget pryds av skolans rektor Peter Westergård som storsatsat på bemannat skolbibliotek – givietvis med skärm och pärm!

Dessutom forskning, boktips, gästkrönika, medlemsintervjun och mycket mer.

Vi önskar er alla inspirerande och lärorik läsning!