Programmet klart för Nordiska Skolledarkongressen

I dag kan du ta del av hela programmet till nästa års Nordiska Skolledarkongressen.

I dag presenteras hela programmet till Nordiska Skolledarkongressen i Göteborg, 19-20 mars 2024. På temat ”Ledarskap i en föränderlig värld” har arrangörerna Sveriges Skolledare och Svenska Mässan samlat ett digert startfält. Du hittar hela programmet här.

Den 19–20 mars 2024 äger Nordiska Skolledarkongressen rum på Svenska Mässan i Göteborg. Drygt tusen personer väntas delta i detta skolledarnas stora event.

Ledarskap i en föränderlig omvärld

Temat för 2024 års upplaga är ”Ledarskap i en föränderlig omvärld”.

Förra gången Nordiska Skolledarkongressen arrangerades, i mars 2022, överskuggades lyckan över att kunna ses igen fysiskt efter år av pandemi av två drabbande händelser. Dagen innan den invigdes skedde terrordådet på Malmö Latinskola där två lärare dog i en knivattack. De hedrades med en tyst minut i inledningen av dag 1 av kongressen.

Kriget i Ukraina som då hade pågått i en månad påverkade också alla på mötet. Ukrainas ambassadör fanns på plats på Svenska Mässan och höll ett tal om situationen.

– Krig och kris är fortfarande något som påverkar oss i allra högsta grad. I programmet kommer just aktuella frågor som beredskap och skolans roll i en orolig värld att finnas, bland mycket annat, säger Kerstin Weyler som är projektledare för kongressen tillsammans med Valentina Arvidsson på Svenska Mässan.

”Dags för skolledare att få något tillbaka”

Nu när programmet har presenterats är det ett par toppnamn sticker ut extra: Annie Lööf, jurist och före detta partiledare (C), Micael Dahlen, ekonomiprofessor och Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi och ledamot av Svenska Akademien.

Som skolledare är det oftast du själv som ska informera, föreläsa och ge av dig själv – nu är det dags att få något tillbaka!

Kerstin Weyler, projektledare

– Att komma hit och bara lyssna och bli presenterad kloka insikter och ny kunskap av intressanta föreläsare – det är det stora med den här kongressen. Som skolledare är det oftast du själv som ska informera, föreläsa och ge av dig själv – nu är det dags att få något tillbaka! Det är alltid mycket uppskattat, säger Kerstin Weyler som är projektledare för kongressen tillsammans med Valentina Arvidsson på Svenska Mässan.

Du hittar hela programmet här!