Skolledaren är under uppbyggnad
Logo

Frida Wigren, rektor på Lillbergets förskola i Söderhamns kommun, delar med sig av sin vardagslycka.

”Löjligt lycklig rektor” är veckans hjärtevärmare

Publicerad: 2024-02-09 11:19

Denna vecka plockar vi upp ett oemotståndligt guldkorn ur sociala medieflödet, nämligen Frida ”löjligt lycklig rektor” Wigrens inlägg om ett lyckat grepp på hennes förskola.

Text: Anna-Klara Aspegren

”På en av våra avdelningar läser man just nu Anna-Clara Tidholms Knacka på. Löjligt lycklig rektor när det sedan möjliggörs i miljön att leka det vi läser om.” 

Frida Wigrens inlägg på sociala medier stack ut ur flödet med sin genuint stolta beskrivning av den fina verksamheten på hennes förskola. Det vill vi premiera och tog kontakt.

Hej Frida, berätta mer om det du beskriver. Hur har ni gjort?

– Det är personalen på avdelningen som bygger miljöerna på förskolan. De har samlat på sig material och på utvecklingsdagen i måndags byggde de i ordning miljön. När barnen kan leka det de läser kan de prova använda orden de hört, härma händelser och skeenden och träna på i vilken ordning sakerna sker. Först matar gubben katten, sedan vattnar han blomman till exempel.

– En jätteviktig del är att barnen får möjlighet att utforska berättelsen med sina sinnen för att stärka språk- och ordförståelsen.

Vill du också synas med dina inlägg i sociala medier? Tipsa oss på redaktionen@skolledaren.se eller tagga @skolledaren direkt i ditt inlägg.